Termeni Si Conditii

  1. Despre Noi

 

Serviciul www.drogheriaoccidentala.ro este oferit de SC THE CO-OPERATIVE SRL  cu sediul în Str. Occidentului nr. 53-55, Apt. 28, Sector 1, Bucuresti, cod poştal 010982 înmatriculată în Registrul comerţului sub nr.J40/859/2022 , având cod unic de înregistrare RO 40180261, denumită în cele ce urmează Societatea.

Ne puteţi contacta prin următoarele mijloace:
- Prin poştă la adresa de corespondenţă: Str. Occidentului nr. 53-55, Apt. 28, Sector 1, Bucuresti.
- Prin e-mail la următoarea adresă: contact@drogheriaoccidentala.ro - pentru iniţiere colaborări şi parteneriate, întrebări referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plată, metode de livrare, cereri retur, etc. (timp de răspuns maxim 1 zi lucrătoare sau chiar şi mai puţin în funcţie de disponibilitate)
- Prin telefon la numărul: 0750411048, LUNI - VINERI 8:00 - 22:00

www.drogheriaoccidentala.ro este un serviciu e-commerce care oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a intra în posesia produselor afişate. Achiziţia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.


II. Definiţii

 

SITE - domeniul www.drogheriaoccidentala.ro.

CONŢINUT:

- toate informaţiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin intermediul drogheriaoccidentala.ro;

- conţinutul oricărui e-mail trimis clienţilor/ utilizatorilor de către drogheriaoccidentala.ro prin mijloace electronice şi/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil (exemplu SMS);

- orice informaţie comunicată prin orice mijloc de către un angajat sau colaborator autorizat al drogheriaoccidentala.ro clienților/ utilizatorilor, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

- informații legate de produsele, serviciile, promoțiile, concursurile și/sau tarifele practicate de drogheriaoccidentala.ro într-o anumită perioadă.

SERVICIU - Serviciul de comert electronic prin care clientul are posibilitatea de a vizualiza și achiziționa  produse folosind mijloace de comunicare la distanță.

CLIENT - Persoană care are sau obține acces la CONȚINUT și SERVICIU prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, SMS etc) sau în baza unui acord separat de utilizare între drogheriaoccidentala.ro și aceasta.

COMANDA - Un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între drogheriaoccidentala.ro, în calitate de vânzător și Client, în calitate de cumpărător, prin intermediul căruia Clientul transmite, prin intermediul Site-ului www.drogheriaoccidentala.ro, intenția sa de a achiziționa bunuri specifice pe SITE.

DOCUMENT - Prezentul contract la distanță ce reglementează raporturile între Drogheriaoccidentala.ro, în calitate de vânzator, și Clientul, în calitate de consumator, denumit Termeni și Condiții. 

CONTRACT la distanță - Conform definiției cuprinse în OUG 34/4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultana a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul. Pentru claritate, contractul la distanță încheiat între drogheriaoccidentala.ro și Client, în calitatea sa de consumator, este prezentul Document.

DATE CU CARACTER PERSONAL - Orice informație privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (“persoana vizată”); în principiu, reprezintă date personale: numele și prenumele persoanei, domiciliu, adresa de email, CNP-ul, numărul de telefon, coduri de identificare client/identificator online, date de localizare etc.

NEWSLETTER/ALERTA - Mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor și/sau promoțiilor ori concursurilor desfășurate de către Drogheriaoccidentala.ro într-o anumită perioadă, fără nici un angajament din partea Drogheriaoccidentala.ro cu referire la informațiile conținute de acesta.


III. Proprietatea Intelectuală


Conţinutul şi designul drogheriaoccidentala.ro, precum şi orice alt material având legătură cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice altă modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse şi orice alte materiale), aparţin Societăţii şi/sau colaboratorilor săi - acolo unde acest lucru este specificat în mod expres - (drept de autor) şi sunt protejate de legislaţia privind proprietatea intelectuală. Nu puteţi utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele Drogheriaoccidentala.ro fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă din partea Societăţii. 
Nu puteţi folosi cadre (frames în sensul limbajului HTML) sau tehnici de încadrare (framing techniques în sensul limbajului HTML) pentru mărci,logo-uri, sau alte informaţii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfeţe, formulare) ale Drogheriaoccidentala.ro fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societăţii. 


Este permisă crearea limitată, revocabilă şi neexclusivă a hiperlinkurilor către pagina de index a drogheriaoccidentala.ro, atâta timp cât această acţiune nu prezintă serviciul drogheriaoccidentala.ro într-o lumină falsă, înşelătoare, derogatorie sau ofensivă. Nu puteţi folosi logo-ul firmei sau alte proprietăţi grafice, sau mărci ca parte a hyperlinkurilor fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societăţii.


  1. Înregistrarea ca utilizator


Site-ul www.drogheriaoccidentala.ro poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiţionată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de Site, precum achiziţionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului Drogheriaoccidentala.ro sau verificarea situaţiei unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistraţi ca utilizator (să vă creaţi un cont de utilizator pe Site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor şi Condiţiilor de utilizare a drogheriaoccidentala.ro şi a Politicii de Confidenţialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie bază contractuală a raporturilor dintre utilizatori şi Societate.
Întrucât prevederile Termenilor şi Condiţiilor de utilizare şi ai Politicii de Confidenţialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeţi periodic. În condiţiile în care nu veţi mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesaţi/folosiţi serviciile drogheriaoccidentala.ro. 
Dacă folosiţi acest Site, sunteţi responsabili cu privire la păstrarea confidenţialităţii datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe Site şi sunteţi de acord să vă asumaţi responsabilitatea pentru toate activităţile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
Drogheriaoccidentala.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adulţilor, care sunt autorizaţi să efectueze plăţi online cu cardul sau prin orice altă metodă de plată acceptată de Drogheriaoccidentala.ro. Dacă aveţi mai puţin de 14 (paisprezece) ani, puteţi achiziţiona produsele Drogheriaoccidentala.ro, numai cu ajutorul unui părinte sau tutore. 
Drogheriaoccidentala.ro îşi rezervă dreptul de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri sau de a refuza vânzarea de produse, la propria sa discreţie. 

V. Datele Personale


Prin înregistrarea ca utilizator al Drogheriaoccidentala.ro vă vom solicita o serie de date personale, precum numele şi prenumele, adresa de email, data naşterii dar şi alte informaţii cu caracter personal, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului Drogheriaoccidentala.ro. De asemenea, pentru a vă abona la newsletterul sau alertele Drogheriaoccidentala.ro va trebui să ne comunicaţi o adresă de e-mail validă precum şi alte date legate de dvs. Vă rugăm să accesaţi pagina în care vă este prezentată Politica de Confidenţialitate pentru a vă informa cu privire la informaţiile colectate de Drogheriaoccidentala.ro, cu privire la modul în care sunt folosite acestea, precum şi la drepturile cu privire la protejarea intimităţii dvs.

 

  1. Procedura de cumpărare


Pentru a cumpăra şi intra în posesia produselor oferite spre vânzare pe Drogheriaoccidentala.ro este necesară parcurgerea următoarelor etape:
- identificarea şi alegerea produselor
- înregistrarea dvs. ca utilizator al Drogheria Occidentala
- efectuarea plăţii produselor se poate face Online cu cardul personal sau cash/numerar la livrare

Plata se efectuează online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiţii de maximă siguranţă. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele AMEX, Apple Pay, Google Pay, VISA ( Classic şi Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2 sau CVC2. 

Nu se percepe comision suplimentar pentru tranzacţii.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.

Siguranţa datelor dumneavoastră este garantată de faptul ca PlatiOnline nu stochează datele confidenţiale ale cardului dumneavoastră, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel datele dvs. sunt în siguranţă.

Indiferent de valuta pe care o aveţi în cont, tranzacţiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră. 

- livrarea produselor comandate şi achitate va fi însoţită, dacă este cazul, de certificatul de garanţie, de certificatul cu privire la service-ul post-vânzare asigurat de către producător/importator/distribuitor şi/sau alte certificate dacă este cazul.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe Drogheriaoccidentala.ro, sunteţi de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care Site-ul îşi derulează operaţiunile. 

VIICum cumpăr


VII.1. Preţurile
Cu excepţia cazurilor în care este prevăzut altfel, preţurile produselor afişate pe Drogheriaoccidentala.ro reprezintă preţurile finale de cumpărare şi includ TVA-ul (taxa pe valoare adăugată de 19% sau 9%, valabilă în România). Preţurile finale de cumpărare pot fi preţuri sugerate de către producători sau furnizori, sau pot fi estimate în funcţie de preţurile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preţurile finale de cumpărare pot să nu reprezinte cele mai competitive preţuri de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumită perioadă.
VII.2Metode de plata
Pentru efectuarea plăţii produselor comandate, puteţi alege dintre următoarele metode de plată: 

- transfer bancar/ordin de plată

- numerar/cash la livrare.

- card bancar wireless la livrare

Dacă aţi ales ca metoda de plată transferul bancar/ordin de plată, următorul ecran vă mulţumeşte pentru comanda plasată şi vă oferă informaţiile relevante pentru comandă şi plată. Aceste informaţii le veţi primi şi prin e-mail, sub forma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1).

Plata se efectuează online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiţii de maximă siguranţă. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA ( Classic şi Electron) şi MASTERCARD ( inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2 sau CVC2.

Nu se percepe comision suplimentar pentru tranzacţii.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.

Siguranţa datelor dumneavoastră este garantată de faptul ca PlatiOnline nu stochează datele confidenţiale ale cardului dumneavoastră, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel datele dvs. sunt în siguranţă.

Indiferent de valuta pe care o aveţi în cont, tranzacţiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

Dacă aţi ales să plătiţi numerar/cash la livrare, după plasarea comenzii veţi primi prin e-mail informaţiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmând să efectuaţi plata produsului către persoana care efectuează livrarea.

Pentru produsele din categoria OTC livrare se va face doar cu cardul bancar personal.

VII.2.1. Cum cumpăr şi plătesc produse de pe site-ul drogheriaoccidentala.ro prin transfer bancar/ordin de plată?
Puteţi cumpăra produse prin Drogheriaoccidentala.ro urmând 3 paşi:
a. Selectaţi produsul pe care doriţi să-l achiziţionaţii şi apăsaţi pe linkul "Comandă acum".

  1. Introduceţi/confirmaţi datele dvs. personale.
    Aceste informaţii sunt necesare pentru procesarea corectă şi eficientă a comenzii plasate de către dvs. Vă rugăm să completaţi corect formularul şi să indicaţi persoanele către care se face facturarea şi livrarea. Adresa de e-mail are importanţă extremă deoarece informaţiile legate de comandă şi produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresă de e-mail incorectă încetineşte întregul proces de comandă. Mai mult de atât, Societatea nu va putea să vă contacteze şi să vă informeze asupra stării comenzii dvs. Dacă adresa de livrare nu este aceeaşi ca adresă de facturare, indicaţi acest lucru prin debifarea opţiunii. Adresa pentru livrare este aceeaşi cu adresa de facturare de la sfârşitul formularului. Alegeţi metoda dorită de plata şi confirmaţi datele alegând "Pasul următor". Dacă adresa de livrare sau adresa de facturare sau ambele adrese nu sunt aceleaşi cu adresele pe care le aveţi înregistrate în contul de utilizator de pe Site, înainte de a trece la următorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceţi adresele de facturare şi/sau de livrare valabile pentru comanda respectivă. Dacă aţi ales metoda de plată Transfer bancar/Ordin de plată, veţi primi prin e-mail o factură cu toate datele privitoare la comanda dvs., următorul pas fiind efectuarea plăţii în cel mai scurt termen. În procesul efectuării plăţii prin transfer bancar/ordin de plată, trebuie să menţionaţi la secţiunea "Detalii de plată" a ordinului de plată, numărul facturii primite prin email, care reprezintă confirmarea comenzii plasate. După efectuarea plăţii prin ordin de plată, vă rugăm să ne trimiteţi o confirmare de plată la adresa contact@drogheriaoccidentala.ro, în maximum 24 de ore.

Plata se efectuează online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiţii de maximă siguranţă. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA ( Classic şi Electron) şi MASTERCARD ( inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2 sau CVC2.

Nu se percepe comision suplimentar pentru tranzacţii.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele Shopify Payments.

Siguranţa datelor dumneavoastră este garantată de faptul ca Shopify Payments nu stochează datele confidenţiale ale cardului dumneavoastră, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel datele dvs. sunt în siguranţă.

Indiferent de valuta pe care o aveţi în cont, tranzacţiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

Dacă aţi ales să plătiţi numerar/cash la livrare, după plasarea comenzii veţi primi prin e-mail informaţiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmând să efectuaţi plata produsului către persoana care efectuează livrarea.

Pentru produsele din categoria OTC livrare se va face doar cu cardul bancar personal.

 

  1. Garanţie şi service postvânzare


Pentru orice detalii legate de garanţie vă rugăm să contactaţi departamentul de service. Toate produsele comercializate au o garanţie de 2 ani ce poate fi prelungită prin pachetele de garanţie extinsă ce se pot cumpăra pe acest site.

X. Descrierea şi returnarea produselor


www.drogheriaoccidentala.ro depune toate eforturile pentru a fi cât se poate de precis. Cu toate acestea, Drogheriaoccidentala.ro nu garantează că descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legătură cu acestea sunt precise, complete, curente sau fără erori. Dacă un produs oferit de Drogheriaoccidentala.ro este diferit faţă de descrierea aferentă acestuia de pe Site, îl puteţi returna respectând prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului şi în conformitate cu legislaţia română în vigoare.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei nr.130/2000.
În cazul în care înţelegeţi să valorificaţi acest drept aveţi următoarele obligaţii:
- de a returna produsul cumpărat, în ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.
- de a returna produsul cumpărat în stare de funcţionare, nedeteriorat, în starea în care v-a fost livrat. 
Consumatorul nu poate returna următoarele produse achiziţionate, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel:
- certificate de garanţie extinsă;

XI. Recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut


Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conţinut, trimite sugestii, idei, pune întrebări, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atâta timp cât conţinutul acestora nu este ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietăţii intelectuale, nu conţine viruşi informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranţă pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam.

În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut, nu puteţi folosi adrese de e-mail sau identităţi false. Drogheriaoccidentala.ro îşi rezervă dreptul, dar nu are obligaţia de a elimina sau edita toate tipurile de conţinut postate de către utilizatori şi nu are obligaţia de a revedea periodic acest conţinut. O dată cu postarea de recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut pe Drogheriaoccidentala.ro, transmiteţi, în afara cazurilor în care Societatea indică altfel, drepturile de proprietate intelectuală, în mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă, din orice ţară. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut pe Drogheriaoccidentala.ro, cedaţi dreptul Societăţii de a folosi numele dvs. în relaţie cu materialele postate; garantaţi că detineţi sau controlaţi într-o altă formă, dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor pe care le postaţi; ca materialele postate nu violează nici una dintre condiţiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor şi alte forme de conţinut din partea utilizatorilor, ale Drogheriaoccidentala.ro.

Drogheriaoccidentala.ro are dreptul, dar nu obligaţia de a monitoriza, edita sau şterge, orice tip de conţinut sau activităţi ale utilizatorilor pe Site. Drogheriaoccidentala.ro nu este responsabil şi nu îşi asumă responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de către alte terţe părţi pe Site. Drogheriaoccidentala.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile şi articolele propuse de către utilizatori.

XII. Forta Majora


Drogheriaoccidentala.ro, afiliaţii sau/şi în general furnizorii de produse sau servicii către Drogheriaoccidentala.ro nu pot fi făcuţi responsabili pentru nici o întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voinţa Drogheriaoccidentala.ro. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcţionare a echipamentului tehnic de la Drogheriaoccidentala.ro, lipsa funcţionării conexiunii la internet, lipsa funcţionării conexiunilor de telefon, viruşii informatici, accesul neautorizat în sistemele Drogheriaoccidentala.ro, erorile de operare, precum şi cazurile de forţă majoră stipulate de legislaţia română în vigoare.

XIII. Publicitatea


Drogheriaoccidentala.ro poate afişa, în paginile sale, reclame la produsele din ofertă sa precum şi la produse ori servicii aparţinând terţilor. Prin utilizarea Drogheriaoccidentala.ro şi prin acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare ale acestuia şi a Politicii de confidenţialitate, vă exprimaţi în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.


XIV. Reclamaţii privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietăţii intelectuale


Drogheriaoccidentala.ro respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terţilor. Dacă aţi observat că Site-ul conţine informaţii care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteţi o înştiinţare la adresa de email contact@drogheriaoccidentala.ro sau să ne contactaţi la numărul de telefon 0750411048 sau la adresa de corespondenţă, afişată la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

XV. Legislaţia aplicabilă


Serviciile oferite de Societate prin intermediul Drogheriaoccidentala.ro sunt guvernate de dispoziţiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comerţul electronic, Ordonanţa 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, HG 448/2005 şi Directiva Europeană EC/96/2002, care reglementează regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii şi condiţiile Drogheriaoccidentala.ro se supun legislaţiei române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabila, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamaţiei la sediul Drogheriaoccidentala.ro. În cazul în care nu se poate ajunge la o înţelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre Părţi se vor supune rezolvării instanţelor judecătoreşti competente de pe raza municipiului Bucureşti. 

XVI. Prezentarea ofertei


Drogheriaoccidentala.ro îşi rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra preţurilor şi datelor tehnice prezente pe site-ul drogheriaoccidentala.ro, fără o înştiinţare prealabilă. Datele tehnice prezente pe site-ul drogheriaoccidentala.ro au caracter informativ şi nu reprezintă o obligaţie contractuală. Fotografiile de pe site-ul drogheriaoccidentala.ro au caracter informativ şi pot exista diferenţe între acestea şi produs.